Palvelut

Nuorisopsykiatria

Nuorisopsykiatrian erikoislääkäri tekee tutkimuksia ja laatii henkilökohtaisen hoitosuunnitelman yhdessä perheen kanssa. Mikaela Blomqvist-Lyytikäisen nuorisopsykiatrian erityiset mielenkiinnon kohteet ovat syömishäiriöt ja traumat, mutta luonnollisesti hän työskentelee mielellään myös muiden potilaiden kanssa. Mikaelalla on myös laaja kokemusperä kehitysvammalääketieteestä sekä päihdelääketieteestä. Lisäksi hänellä on kirjallisuusterapiaohjaajan pätevyys ja käy parhaillaan musiikkilääketieteen koulutusta.

Mikaela Blomqvist-Lyytikäinen tarjoaa myös konsultointipalveluja esimerkiksi lastensuojeluyksiköille, kuntoutuskodeille ja kouluille. Mahdollisuus myös kotikäynteihin ja puhelinaikoihin (muun hoidon yhteydessä). Toimintaan kuuluu myös aikuispsykiatrinen sekä erityistapauksissa lastenpsykiatrinen vastaanotto.

Tarvittaessa on myös mahdollista kutsua asiakkaan verkosto koolle yhteistapaamisiin.

Mikala Blomqvist-Lyytikäisen yksityisklinikalla saat yksilöllistä apua ilman pitkiä odotusaikoja ja saat kiireellisissä tapauksissa ajan muutaman päivän sisään! Mikaela ottaa vastaan potilaita Käsityöläiskadulla Kouvolassa sekä Helsingissä muutamana päivänä kuukaudessa.

Soita ja kysy lisää!


Tukitapaamiset

Vastaanotolla myös mahdollisuus vanhempien tukitapaamisiin erikoissairaanhoitaja Ulla Metsärinteen toimesta. On tärkeää, että koko perhe osallistuu ja saa tukea nuoren kuntoutumisprosessiin, ja juuri tähän Ulla tarjoaa eväitä tapaamisten yhteydessä. Ulla Metsärinne tarjoaa lisäksi työnohjauspalveluita mm. sosiaali- ja terveysalan työyhteisöille.

Neuropsykiatrinen valmennus

Käsityöläiskadun toimipisteellä on saatavilla myös neuropsykiatrista valmennusta. Neuropsykiatrinen valmennus on ohjaukseen perustuvaa kuntouttavaa toimintaa henkilöille, joilla on kehityksellisiä neuropsykiatrisia erityisvaikeuksia. Neuropsykiatrisesta valmennuksesta hyötyvät mm. ADHD-, ADD-, AS-, Tourette-, ja autistiasiakkaat. Todistettua hyötyä menetelmästä on myös päihde- ja mielenterveyskuntoutujille. Neuropsykiatrinen valmennus tapahtuu aina ammattitaitoisen valmentajan ohjauksessa. Plusterveys Käsityöläiskadun neuropsykiatrisena valmentajana toimii Regina Zitron.

Musiikkiryhmät

Tammikuussa 2017 aloitti erityisesti kehitysvammaisille suunniteltu musiikkiryhmä. Syksylle 2017 on suunniteltuna uudet ryhmät niin uusille kuin jatkaville musikanteille sekä kehitysvammaisille että mielenterveyskuntoutujille.

Pienryhmässä musisoidaan vuoroviikoin Anita Lehtola-Tollinin (MuM, sosionomi AMK) ja Minna Raskisen (MuL) johdolla. Ryhmä on avoin kaikenikäisille ja -tasoisille musiikista kiinnostuneille. Vapaita paikkoja ja seuraavaa kurssia voi tiedustella sähköpostitse tai puhelimitse.


Kirjallisuusterapiaryhmät

Nuorisopsykiatri Mikaela Blomqvist-Lyytikäinen on laajentanut osaamistaan myös kirjallisuusterapian piiriin, ja keväälle 2017 on suunnitelmissa perustaa kirjallisuusterapiaryhmiä. Mikäli olet kiinnostunut ryhmätoiminnasta, otathan yhteyttä sähköpostitse!