Tausta

Mikaela Blomqvist-Lyytikäinen on 47-vuotias nuorisopsykiatrian erikoislääkäri. Nuorisopsykiatrian lisäksi hänellä on työkokemusta aikuispsykiatriasta sekä lastenpsykiatriasta.

Mikaelalla on viidentoista vuoden kokemus nuorisopsykiatriasta julkisesta terveydenhuollosta. Hän on työskennellyt niin sairaalan akuutti- ja kuntoutusosastoilla kuin avohoidossa, myös muutaman vuoden nuorisopsykiatrian ylilääkärinä. Tällä hetkellä hän toimii myös Carean sosiaalipalvelujen osa-aikaisena ylilääkärinä (kehitysvammalääketiede) sekä päihdepuolella.

Vuonna 2007 hän osallistui hoitokoti Tulevaisuuden Portin perustamiseen, jolle Mikaelan Plusterveys-vastaanotto yhä tuottaa lääkärinpalveluja. Mikaelalla on lääkärinoikeudet myös Ruotsissa. Hänellä on kokemusta ja valmius keskustella ja konsultoida myös kristityn uskon yhdistämisestä psykiatriseen hoitoon.

Kielitaito: suomi, ruotsi, englanti ja saksa sekä espanjan ja venäjän perusteet. Mikaela on tottunut työskentelemään myös tulkin kanssa.

Mikaela Blomqvist-Lyytikäinen kouluttautuu ja kehittää osaamistaan säännöllisesti. Hän on hiljattain suorittanut kaksi kattavaa jatkokoulutusta: Traumaterapaiakeskuksen koulutukset Vakavien traumojen ja dissosiaatiohöiriöiden tunnistaminen ja hoito sekä Sensorimotorinen psykoterapia, osa 1. Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu traumapsykoterapiakoulutuksen, musiikkilääkärin erityispätevyyden sekä kehitysvammalääketieteen erityispätevyyden hankkiminen. Blomqvist-Lyytikäinen on myös arvostettu ammattikirjailija (Pahan Valtaamat ilmestyi vuonna 2004). Lisäksi hän haluaa kehittää Kouvolan vastaanotostaan hyvin toimivan terapiakeskuksen.

Henkilökohtaista

Mikaela on naimisissa ja hänellä on kaksi aikuista tytärtä. Vapaa-ajallaan hän laulaa kuorossa ja kuuntelee musiikkia, tekee käsitöitä ja lukee kirjoja. Hän myös matkustelee paljon perheensä kanssa ja pitää kuntosalilla käymisestä.Muu henkilökunta

Nuorisopsykiatri Mikaela Blomqvist-Lyytikäisen lisäksi Plusterveys Käsityöläiskadulla (Kouvolan toimipiste) työskentelevät:

Tiina Gardemeister, Vibrac-hoitaja; Vibrac-tuolihoidot

Ulla Metsärinne, erikoissairaanhoitaja; vanhempien tukitapaamiset, työnohjaus

Regina Zitron; NEPSY-valmennus

Anita Lehtola-Tollin, Sosionomi AMK, Musiikin maisteri; musiikkiryhmät

Minna Raskinen, Musiikin maisteri; musiikkiryhmät

Annika Lyytikäinen; sihteeri